Како мажите гледаат на девојките со кои имаат секс за една ноќ?

Сподели со своите пријатели

На врските за една ноќ им се наклонети и жените и мажите, а еве како кој пол го доживува сексот без обврски.

Истражувачите од Универзитетот од Англија, предводени со психологот Ен Кембел, спровеле истражување на тема врски за една ноќ.

 

Loading...

 

Во студијата објавена во списанието „Human Nature“, учествувале над 3.000 луѓе на возраст од 17 до 40 години. Од хетеросексуални испитаници, повеќе од половина рекле дека имале врска за една вечер.

Според добиените податоци докажано е дека жените прво утро по сексот имале многу негативни емоции во однос на мажите. Кај машкиот пол ситуацијата е поинаква, па дури 80 отсто од припадниците на посилниот пол имале позитивни мисли.

 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Дип фејк порнографијата станува кривично дело во Англија и Велс

 

„Се чувствувам јадно“, „Ужасно чувство“, „Испаднав јадна и евтина“, само некои од коментарит екои се жени ги опишале своит ечувства.

Спротивно на ппуларното мислење, жените рекле дека не доживуваат необавезителен секс како увод во долгата врска.

 

Loading...

 

За разлика од дамите, мажите ги преплавува чувство на успех и низ новото сексуално искуство се доживувале себе како привлечно суштество.

Типичните позитивни коментари кај мажите биле „Еуфорично“, „Возбудливо“…

Leave a Reply