Ако сакате да месите колачиња, пити или тесто, ова е трик што ќе ви ја олесни работата многу!
Сега прочитајте го овој трик што е толку едноставен што може да ви делува дури смешен!
Знаете кога ќе пронајдете одличен рецепт, ги имате сите состојки дома, само одвоивте половина час да замесите нешто, а потоа сфаќате дека треба да го оставите путерот на собна температура?
Професионалните пекари имаат одличен трик.
Ставете парче путер во замрзнувач само неколку минути. Потоа извадете го и ставете го во парче фолија за да не ви падне, а потоа земете ренде! Рендајте го путерот на најмали парчиња: како да е пармезан или тврдо сирење, директно во тестото.
На тој начин, тој подобро ќе се дистрибуира и ќе се стопи побрзо.