Јапонски тест на интелигенција: Префрлете ги луѓето преку реката во што помалку чекори (видео)

Сподели со своите пријатели

Јапонската мозгалица која се наоѓа во продолжение компаниите во Јапонија ги користеле во текот на тестирањето на кандидатите за работа. пред десетина години кружела по интернет, но сега повторно е актуелна.

  1. Пред да се обидете да ја решите еве ги и правилата:

  2. Сплавот истовремено може да пренесе најмногу две лица.

  3. Таткото не смее ад остане без мајка која е во друштво на двете ќерки.

  4. Мајката не смее да остане без присуство на таткото во друшто на синовите.

  5. Крадецот не смее да остане сам со било кој член од семејството без присуство на полицаец.

  6. Крадецот може да остане сам на брего, нема да избега.

  7. Со сплавот можат да управуваат само полицаецот, таткото и мајката.

Доколку не успеавте на основа на дадените информации да ја разрешите оваа мистерија погледнете го решението во приложеното видео.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.