Гордана Сијановска Давкова на МРТ1: Нити сум член, нити сум била член на ВМРО-ДПМНЕ

Сподели со своите пријатели

Во вчерашната дебата на претседателските кандидати за Претседателските избори 2024 година, кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Сијановска Давкова рече: “Јас за прв пат имам разговор со ВМРО во 2019 година. Нити сум била член, нити сум член и не можете вие ретроактивно дејство мене да ми препишувате”, како одговор на коментарот на Димитриевски “Да ја потсетам и професорката Силјановска Давкова која му реплицира на г-нот Бујар Османи дека и вие бевте составен дел на власта на ДУИ кога ве вртеше и едните и другите на приврзок и ден денеска ве врти. За жал тоа е реалноста и сте кандидат на тој политички субјект”.

Loading...