Џиновски и опасни: Нема да верувате дека овие инсекти сепак постојат (видео)

Сподели со своите пријатели

Во приодата постојат голем број животни кои не се претерано познати ширум светот, а чиј изглед и способности се толку необични што човек тешко би поверувал дека воопшто постојат.

„Јутјуб“ каналот „The Richest“ прикажува избор од десет такви инсекти од кои буквално застанува здивот.

Започнувајќи од јапонската планинска пијавица, која често ја мешаат со змија и која може да проголта црв, преку бубачка убиец која може да го носи својот плен, т.е. други мртви бубачки натоварена на грбот, па до џиновски пајак кој има толку цврста мрежа што може да улови и нападне дури и птица.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.