Димитриевски: Куманово во најдобрата група институции за активна транспарентност

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека градот Куманово повторно се наоѓа во најдобрата група институции со многу добра активна транспарентност со индекс од 95.8%, значително подобрувајќи ја транспарентноста во изминатите години според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации.

Loading...

„Ја потврдуваме нашата континуирана заложба за искрен и отворен пристап кон граѓаните. Општина Куманово се наоѓа на 11-та позиција од вкупно 98 рангирани институции во Македонија, а воедно поседува највисок индекс на активна транспарентност од сите општини во североисточниот плански регион. Продолжуваме посветено, отчетно и транспарентно да работиме за граѓаните на Куманово“, истакнува Димитриевски.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Димитриевски во ДИК: Потребна е промена на Изборниот закон за да имаат сите еднакви шанси на изборите