Четири типа на луѓе најпривлечни за комарците

Сподели со своите пријатели

За комарците некои луѓе се неодоливи, што понекогаш може и самите да го забележите. Така во групата луѓекоја се дружи, постојано еден ќе се жали од нив, а другите нема ни да ги забележат комарците.

Научниците велат дека постојат добри причини за тоа, така што постојат четири категории на луѓе кои за комарците се најпривлечни, пишува „Bright Side“.

Трудници

Комарците ги привлекува јаглерод диоксидот кој луѓето го произведуваат додека дишат. Бремените жени произведуваат повеќе јаглерод диоксид, што значи дека комарците можат да обрнат повеќе внимание на нив.

Оние кои вежбаат

Комарците се посебно агресивни ако насетат некој кој штотуку трчал, вежбал или се занимавал со некоја друга физичка активност. Ги привелкуваат млечните киселини кои тогаш се значително произведуваат во мускулите.

Оние кои пијат алкохол

Експертите откриле дека коомарците ги привлекуваат луѓе кои пијат алкохолни пијалоците затоа што алкохолот ја подига температурата на телото, а тие го сакаат тоа.

Луѓе со нулта крвна група

Истржувањето покажало дека веројатноста комарец да касне некој со крувна група нулта е дури 83%, а најмалку им се привлечни оние со крвната група А.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.