ChatGPT е надграден во „турбо верзија“, сега е уште попаметен

Сподели со своите пријатели

OpenAI го објави својот најнов јазичен модел, кој може да поддржува подолги прашања и ќе биде поевтин за програмерите.

Loading...

За време на својата прва конференција за развивачи, OpenAI го покажа GPT-4 Turbo.

Тоа е најновата верзија на компанијата на моделот на јазик со вештачка интелигенција, која го напојува четботот ChatGPT.

Најновиот модел е способен да прифаќа многу подолги записи од претходните верзии – до 300 страници текст, во споредба со сегашните 50.

 

 

Ова значи дека, теоретски, прашањата можат да бидат подолги и посложени, а одговорите позначајни.

Loading...

Компанијата тврди дека GPT-4 Turbo има знаење за светот до април 2023 година.

Претходната верзија беше ажурирана до септември 2021 година, иако поновите ажурирања на стандардниот GPT-4 вклучуваа можност за пребарување на интернет за понови информации.

Покрај новиот модел, беше забележано дека ChatGPT сега има повеќе од 100 милиони неделни активни корисници ширум светот, а го користат повеќе од 92 отсто од Fortune 500 компаниите.

OpenAI не објави кога GPT-4 Turbo ќе излезе од фазата „преглед“ и кога ќе стане општо достапен и по која цена.

Пристапот до моделот GPT-4 моментално чини 20 долари месечно.