Бадемите го штитат срцето

Сподели со своите пријатели

Бадемие се корисна и здрава намирница која содржи голем дел од дневно препорачаните количини на витамини, минерали, влакна и аминокиселини.

Loading...

Богати се со мононезаситена масна киселина, а тоа е тип на киселина која ја наоѓаме во маслиново масло и која е важна во превенцијата од срцев удар.

Повеќе студии утврдиле дека секојдневното конзумирање на бадеми доведува до намален ризик од срцев удар за 30 до 45%.

Според тимот истражувачи, ако ги исфрлите нездравите, засиетени маснотии од месо и млеко и ги замените со адекватни количини корисни маснотии од бадемот, ризикот од срцев удар се намалува за 45%.


Leave a Reply