Аутистично слепо момче со својот глас ги расплака сите (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Код Ли е аутистично 22-годишно момче, а покрај тоа, за жал, оваа момче е слепо. Неговата мајка истакнала дека тој е роден забавувач и дека е пресреќен кога се занимава со музика.

Неговото умеење на клавирот и ангелскиот глас, ги расплака сите во публиката, па дури и членови на жирито Сајмон Коел.

Loading...

ЧУДО ОД ДЕТЕ: Сите беа на нозе по нејзиниот спектакуларен настап (ВИДЕО)

Со помош на мајката Тина и стапот, се појави на сцената на „Америка има талент“. Иако имал потешкотии да се претстави на публиката, кога запеа сите останаа во шок.

– Коди е слеп и аутистичен. Бргу сфативме дека сака музика. Ја слушаше со огромно уживање. Заплкав кога сфатив дека е вистински забавувач. Низ музиката и пеењето успева да се бори во овој свет. Кога си аутистичен тешко е да работиш како и останатите. Животот му го спасува тоа што свири, рекла мајката Тина пред феноменалниот настап.

Фото: Printscreen/facebook/America’s Got Talent


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *