Вегански кето сладолед без шеќер, и без грижа на совест!

Сподели со своите пријатели

Ако сладоледот е едно од вашите омилени задоволства, вие сте на вистинското место! Ви претставуваме вкусен, кремаст и неодолив сладолед, без шеќер и млечни производи.

Loading...

Не само што е поздрав, туку има и совршен вкус. Значи, идеално сладоледче во кое можете да уживате без да се грижите. Бидете сигурни да го пробате!

 

 

Вегански кето сладолед
Состојки:

400 мл кокосово млеко во конзерва

1/3 чаша путер од бадем

Loading...

многу малку сол

1 лажица екстракт од ванила

1/8 лажица стевија

 

 

Начин на подготовка:

1. Ставете ги сите состојки во блендер и изблендирајте додека не се соединат во кремаста смеса.

Loading...

2. Додадете повеќе стевија, сол или ванила по вкус.

3. Истурете во сад, по можност стаклен, проверете дали стаклото е прилагодено на ниски температури за да не се скрши. Чувајте го во замрзнувач најмалку два часа пред да го послужите.

Совет плус:

Ова е основниот рецепт за сладолед, а по желба и вкус, можете да додадете кокос или овошје по ваш избор во смесата. Љубителите на чоколадо ќе ја сакаат верзијата со растопено чоколадо или трошки од чоколадо. Но, внимавајте: Во тој случај, овој сладолед повеќе не е кето, и ако е чоколадо со млеко – дури ни вегански. Сепак, дури и тоа ќе биде поздраво од верзиите купени во супермаркетите.

Leave a Reply