8 знаци на интелигенција кои не можат да се лажираат

Сподели со своите пријатели

Луѓето како Едисон и Ајнштајн се познати како лоши ученици, кои со своите генијални пронајдоци докажаа дека интелигенцијата нема никаква врска со училиштето.

Loading...

Треба да сфатиме еднаш засекогаш дека образовниот систем не може да докаже дали некој е паметен или не.

Поради ова, ви пренесуваме неколку помалку очигледни знаци на висока интелигенција:

1. Покажувате голема емпатија кон другите луѓе.

2. Сфаќате дека има многу работи што не ги знаете: „Знам дека не знам ништо!”

3. Вие буквално горите со љубопитност.

4. Не сте склони да се потценувате или преценувате.

5. Вие сте експерт за сарказам и ненадејни импровизирани шеги.

Loading...

6. Не ви е досадно кога сте сами. Избегнувате непотребно дружење и зборување.

7. Доцна одите на спиење, а рано станувате.

8. Во слободното време, сакате малку да дремнете.


Leave a Reply