15 жени сериски убијци чии страници на Википедија се застрашувачки

Сподели со своите пријатели

Која е најстрашната страница на Википедија што некогаш сте ја отвориле?

Loading...

Веројатно никогаш не ви се случило да ги пребарувате најстрашните жени – сериски убијци и да ги прочитате нивните животни приказни.

Ако сакате да откриете колку далеку човекот е подготвен да оди, во негативна смисла на зборот, еве ги 15-те најстрашни страници на Википедија што можете да ги прочитате:

Леонарда Канкули – жена која ги претворала своите жртви во сапун.

Елизабет Батори – жена која убила стотици млади жени и се капела во нивната крв.

Loading...

Мира Хиндли – Жената која беше прогласена за најнасилна во Велика Британија затоа што таа и нејзиниот партнер Иан Брејди беа вклучени во 5 убиства на деца.

Бел Ганис – кога куќата на оваа жена била запалена, биле пронајдени гробови со отсечени делови од телото.

Дорота Пуенте – жена осудена за 9 убиства и 6 други непотврдени.

Loading...

Тими Климек – жена која тврдеше дека претскажува во соништата во која ја предвидува смртта на своите жртви.

Нани Дос – Убила 11 лица и во печатот беше позната како жена која самата себе се направила вдовица.

Loading...

Амелија Даер – чудовиште од жена која прво посвоила, а потоа ги убивала посвоените деца во период од 30 години, кон крајот на 1800-тите.

Карла Хомолка – Жена која е осудена за убиство на најмалку 3 малолетни лица и видеа од овие злосторства биле објавени во јавноста.

Loading...

Линда Хазард – или жена позната како доктор на глад – е обвинета за смртта на најмалку 15 лица.

Розмари Вест – Жена која малтретирала и убила најмалку 9 жени, како и нејзиниот сопруг.

Loading...

Беверли Алит – или „Ангел на смртта“, која давала голема доза на инсулин на своите две жртви.

Џоан Денхи – Жена која убивала исклучиво мажи и тоа со прободување со нож.

Loading...

Бланш Тејлор Мур – жена затворена заради труење со своето момче и исто така осомничена за смртта на нејзиниот сопруг и свекрва.

Џудит Нили – Жена која убила две жени и била фатена како се обидува да убие трета жртва.

Loading...

Leave a Reply