15.07.2019 09:18

Зошто не е добро да бидете во врска со згодна личност?

Facebook Twitter Google+

Сигурно барем еднаш во животот сте се вљубиле во многу згодна чичност која на крајот ве одбила и така фрлила во очај?

Таа личност веројатно ви направила услуга, барем така тврдат научниците од Харвард кои докажале дека поубавите партнери се полоши во врските.

loading...

Тоа објаснува и многу изненадувачки раскинувања кои се случуваат на навидум совршени луѓе.

Резултатите од истражувањето покажуваат дека атрактивноста отвора многу врати и дека доаѓа со широка палета на удварачи, па на згодните луѓе најчесто им е тешко да се врзуваат само за едно личност на долги патеки, бидејќи новит еприлики им се постојано објавуваат на патот.

Исто така, се испоставило и деа згодниоте луѓе често раскинуваат затоа што можат да се соочат со сериозни барања и деловни односи.

Зошто?

Се смета дека поголемиот дел од паровите во врска престануваат да обрнуваат внимание на други поединци за да ја заштитат врската од неочекува изненадија.

Меѓутоа, според резултатите од завршите експерименти, атрактивни се оние на кои им недостасува заштитна пристрасност, па одлично имаат поголем интерес за „алтернативни опции“, односо други луѓе.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments