Втора акција ”Дарувај од срце”: Децата од градинките даруваа за сиромашните (видео)

Сподели со своите пријатели

Втор пат како дечињата од детските градинки на ЈОУ ”Ангел Шајче” донираат за своите врсници од социјално загрозени семејства.

Loading...

Акцијата под наслов ” Од дете за дете”, спроведена преку Центарот за социјални работи од Куманово, а поддржана од Министерството за труд и социјала, на децата од сиромашни семејства ќе им донесе облека, играчки, книги и постелнина, помош дарувана од деца кои престојуваат во кумановските градинки.

 

[huge_it_gallery id=”13″]

Голема благодарност за родителите и дечињата кои даруваа во нашата акција насловена како ”Дарувај од срце”, вели Ивана Николиќ, заменик координатор на проектот.

– Во денешната акција учествуваа 175 донатори, т.е родители на деца згрижени во ЈОУ ”Ангел Шајче”. Соберени се 1514 парчиња детска облека, 110 пара обувки, 98 играчки, 10 постелнини и други работи, вели Николиќ.

Целта на овие акции е подигање на хуманата свест кај децата и учење од најмали нозе на тоа колку е битно да се дарува и да се помага на другите. Јавната установа ”Ангел Шајче” секој месец спроведува разни активности за поттикнување на хуманоста кај децата.

Leave a Reply