Вака изгледа кога напаѓаат волци од близу (видео)

Сподели со своите пријатели

Во една шума во Шведска уловен е драматичен момент кога едно куче е нападнато од страна на два волка. Кучето цело време на себе има GoPro камера на главата, па така е у снимен целиот инцидент.

Loading...

На клипот се гледа како кучето Клара им ‘ржи на предаторите пред тие да го обиколат и нападнат. Потоа се слуша како кучето јаука и се обидува да се одбрани по неколку напади од волците во кои тие скоро го изгризале. Нападот трае околу 10 минути и кучето да не носи заштитен елек сигурно би угинало.

Овој инцидент се случил додека кучето ловело со својот сопственик. Тој потоа изјавил за локалните медиуми дека вуковите побегнале кога тој дошол.

Клара ја однеле кај ветеринар и введнаш добила анестезија. Сите повреди и се санирани и по три дена одмарање таа е истата спремна за нови ловечки потези

.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.