злато

gold and black metal tool

Сподели со своите пријатели

Сe повеќе земји го враќаат златото во своите домашни благајни поради инфлацијата и санкциите што Западот ги воведе кон Русија, замрзнувајќи ги нејзините средства во странство, покажува денешното истражување на американската компанија Инвеско. Loading… Повеќе од 85 проценти од 85 суверени стабилизациони фондови и 57 централни банки проценуваат дека инфлацијатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Цената на златото денеска се лизна во азиската трговија, бидејќи инвеститорите го одмеруваа влијанието што може да го има заладувањето на инфлацијата во САД врз идните одлуки за монетарна политика на Федералните резерви. Loading… Златото скокна прво во средата, откако беше објавено дека американскиот индекс на потрошувачки цени забави повеќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали некогаш сте помислиле дека еден велосипед може да биде поскап од некој автомобил? Ако не сте, знајте дека и тоа е можно. Компанијата „Goldgenie“ од Олдон, која ги произведува овие велосипеди, ги продава за неверојатни 250.000 фунти, односно, скоро 330.000 долари. Дали би пробале од коктелот со злато иПрочитај повеќе