Владимир Потанин

Сподели со своите пријатели

Американските власти најавија дека ќе воведат финансиски санкции за Владимир Потанин, поранешен вицепремиер на Русија и еден од најбогатите луѓе во Русија. Loading… Неколку десетици руски владини претставници и компании од финансискиот сектор се цел на санкциите. Првата цел на санкциите е Росбанк, која Потанин ја купи оваа година. „ПродолжувамеПрочитај повеќе