тенологија

Сподели со своите пријатели

Брод без екипаж дизајниран да го реконструира историското патување на Мејфлауер преку Атлантикот пред 400 години, сам го преминал океанот, изјавија претставници на проектот. Loading… Автономниот брод Мејфлауер (МАС) во неделата го заврши своето патување од 4.400 километри од Плимут во Велика Британија до Халифакс во Нова Шкотска, Канада.  Прочитај повеќе