Словениа

Сподели со своите пријатели

Словенечката амбасада во главниот град на Украина, Киев, го отстрани словенечкото знаме што висело пред амбасадата поради сличноста со руското знаме, изјави словенечкиот дипломат. Loading… Словенечкото и руското знаме носат исти бои по ист редослед – бела, сина и црвена, а словенечкото знаме го носи грбот на земјата, кој сеПрочитај повеќе