Сергеј Горјачев

Сподели со своите пријатели

Британското воено разузнавање ја потврди смртта на првиот руски генерал оваа година, пренесува Sky News. Loading… Генералот Сергеј Горјачев е „речиси сигурно“ убиен во ракетен напад на југот на Украина на 12 јуни, според британското Министерство за одбрана. Горјачев беше началник на штабот на 35-от корпус на „комбинираните“ копнени сили,Прочитај повеќе