Роза Отунбаева

Сподели со своите пријатели

Роза Отунбаева, претставничка на Обединетите нации во Авганистан, предупреди дека поради тоа што талибанските власти ги сузбиваат правата на жените, најверојатно ќе се намалат помошта и инвестициите во развојот на земјата, каде што жените се плашат од насилна смрт исто како и тие. се исфрлени од јавниот живот. Loading… ОбединетитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Роза Отунбаева, специјалната претставничка на Обединетите нации (ОН) за Авганистан, изјави дека Талибанците не го прифаќаат меѓуавганистанскиот дијалог за да се формира инклузивна влада, пренесува Анадолија. Loading… Во својата изјава пред Советот за безбедност на ОН, Отунбаева рече дека „де факто владата“ во Авганистан верува дека нивната влада има соодветнаПрочитај повеќе