океан

Сподели со своите пријатели

Експертите веќе подолго време се обидуваат да откријат потелко на необичните појави во еден дел на Индискиот океан, каде недостасува огромен дел од Земјината маса и на кој се наоѓа вдлабнување од 100 метри. Со оглед на тоа дека Земјата не е топка со совршена форма и гравитациски потенцијал наПрочитај повеќе