математика

white sheep on white surface

Сподели со своите пријатели

Порталот Bright Side често објавува на своите социјални мрежи разни загатки и задачи што ви го „оптеретуваат“ мозокот. Loading… Иако на почетокот изгледаат едноставни, бидејќи се за основно училиште, судејќи според коментарите, многумина заборавиле на редоследот по кој се решаваат аритметичките операции, па така добиените решенија се навистина различни. МожетеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Секоја шеста личност успева точно да одговори на овие три прашања кои го прават и официјално најкраткиот IQ тест во светот. Тестот за когнитивна рефлексија (The Cognitive Reflection Test ili CRT) ќе ви покаже дека наизглед едноставните проблеми во суштина можат да бидат многу комплицирани. 1. Палката и топчето заедноПрочитај повеќе