христијанство

Сподели со своите пријатели

Според календарот на МПЦ Јулијанскиот календар денеска е 26 јули., што значи дека денеска се празнува Летна Света Петка, заштитничка од несреќи и болести. Loading… Св. Петка (позната и како Св. Параскева и како Мајка Параскева) — светица од градот Епиват, кој се наоѓал меѓу Силинаврија и Цариград. Таа билаПрочитај повеќе