Дорин Речан

Сподели со своите пријатели

Молдавија повеќе не користи руски природен гас или руска електрична енергија откако ја прекина зависноста од почетокот на војната во Украина, изјави премиерот на земјата Дорин Речан. Loading… „Ако на почетокот на војната 100 отсто од енергијата потрошена во Молдавија доаѓаше од Русија, денес Молдавија може да постои без апсолутноПрочитај повеќе