Александар Волга

Сподели со своите пријатели

Претставници на администрацијата во градот Енергодар, кој е под руска контрола, денеска објавија дека струјата од нуклеарната централа Запорожје вообичаено се испорачува во Украина. Loading… Украинската државна компанија за атомска енергија Енергоатом, сепак, во четвртокот соопшти дека шест од реакторите на централата биле исклучени од електричната мрежа на земјата. –Прочитај повеќе