Свеќи, молк и книга на жалост за македонските загинати бранители (фото)

Сподели со своите пријатели

Пред влезот на НУ Центар за култура ”Трајко Прокопиев”, денес во 11 часот на иницијатива на група граѓани беше отворена книга на жалост, во која граѓаните на Куманово оставаа свои пораки за паднатите македонски полицајци во судирите во Куманово.

Loading...

20150511_125858

Граѓаните се потпишуваа, оставаа свои пораки а потоа во дворот на центарот, палеа свеќи пред пано со слики од загинатите полицајци.

20150511_130428

Во книгата на жалост во Куманово се потпиша и министерот за здравство Никола Тодоров, кој како што бевме информирани, бил во посета на повредените полицајци кои се наоѓаат на хирушкото одделение при Општа Болница.

20150511_125909

Собирањето на потписи го водеше Драган Петрушевски – Бинго, бранител од 2001 година, и претседател на Здружение на бранители од Куманово.

Leave a Reply