Ставете коцка мраз на овие точки од телото и нема да имате потреба од клима

Сподели со своите пријатели

Покрај разните разладувачки уреди постојат места на нашето тело кои можат да послужат за разладување.

Местата за разладување се тесно поврзани со импулсните точки на вашето тело. Порати тоа е и најефикасно да ја разладите крвта и телесната температура со ладна вода во тоа подрачје.

Клучни пулсни точки на телото се:

  • зглобови (дланки и стопала)

  • колена (внатрешната страна)

  • бутови (внатрешна страна)

  • препони

  • подлактица

  • врат

  • слепоочница

Овие места се најприкладни за разладување, меѓутоа, тие места не е добро постојано да се ладат. Во зависност од активноста со која се бавите, местата се различни.

Ако вежбате на топло, разладувајте ги подрачјата околу лактовите и вратот.

Но, ако сте во стан во кој е топло, тогаш би требало да ги разладувате стопалата, зглобовите, колената и бутвите.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.