Со чај од коприва против анемија, настинка и воспаление

Сподели со своите пријатели

Лековитиот чај од коприва е популарне ширум светот затоа што избоилува со голема количина на витамини, минерали и хлорофил кои го зајакнуваат имунитетот и помагаат во лекувањето на разни болести, прелада и воспаление.

Loading...

Ако сте подложни на чести прелади и воспаленија, копривата може да ви го зајакне имунитетот, затоа што е богата со бакар, витамин Ц, магнезиум, манг и цинк.

Проверете во домашни услови дали имате здраво срце

Копрвата содржи доста железо, поради што се смета за верен борец против анемијата. Таа болест често ги погаѓа децата, адолесцентите, трудниците и старите лица, а железото е доста тешко да се надокнади низ исхраната.

За да не би земале различни таблети, најдобро е да пиете чај од коприва.

 

 

Loading...

Лицата кои се борат со вишок килограми, можат да користат коприва која прави чувство на ситост и поволно влијае на реуглацијата на телесната тежина.

Што ќе ви се случи доколку поминете 2 часа во тишина?

Помага и при брзи исфрлувања на уринот, поради што се смета и за природен прочистувач на организмот.

Мажите можат да имаат голема корист од копривата, бидејќи таа со години се користи за лекување простата по природен пат затоа што спречува појава на малигни тумори на таа жлезда.

Чајот од коприва е одличен и з алцаита кои имаат проблеми со поленска грозница која предизвикува неконтролирано чешање, иритација, црвенило на очите и кашлање.