Полицијата открила крадец благодарение на урнебесен фото-робот

Сподели со своите пријатели

Полицијата во Ланкастер, САД успеала да идентификува осомничен за кражба благодарение на најлошиот фото-робот.

Муштерија и двајца продавачи: Пронајди го крадецот (видео)

Loading...

Скицата била толку лоша и аматерски направена, што изгледала како детски цртеж, отколку како опис на осомничен.

Крадец остана без гаќи во обид да украде автомобил, но не се откажуваше (видео)

Сепак, благодарение на други детали кои ги дал сведокот, полицајците успеале да го идентификуваат Хунг Пук Нгујена (44), поради основани сомненија дека од касата во локална продавница украл пари.

Крадецот зажали што сакаше да ја ограби оваа Русинка (видео)

Сведокот крадецот го опишал како маж на возраст помеѓу 3о до 40 години, со рамна црна коса која му ги прекрива ушите, изразени јаболчници и шилеста брада.

КРЕАТИВНОСТ: Крадец се маскирал во дух за да го залаже обезбедувањето (видео)

Кога полицијата објавила фото-робот во јавноста на прв поглед сите мислеле дека се работи за шега, но набргу органите на прогонот дошле до информации кои Нгујен го поврзале со комичниот цртеж. Набргу се јавил и сведок и потврдил за кого се работи.

Крадец кој го насмеа светот (видео)

Нгујен моментално е во бекство, но со оглед на тоа какво внимание привлекол случајот, веројатно нема уште долгода ужива на слобода.


Leave a Reply