Нострадамус го предвидел растот на Исламската држава (видео)

Сподели со своите пријатели

Истражувачите тврдат дека францускиот пророк Нострадамус предвидел тенденција на исламистите да доминираат во Европа и дека тоа и ќе ја поттикне Третата светска војна.

Loading...

За овој пророк се врзуваат точни визии за доаѓањето на Наполеон и Хитлер како две појави на Антихристи, а третата појава ја предвидел за 27 години пред да започне Третата светска војна.

Многумина мислат дека овој пророк со овие зборови го опишал растот на Исламската држава.

Еден сајт за пророкот дава и конкретни стихови: Ќе дојдат покварените, злобните и лошите кои ја тероризираат Месопотамија. Сите ќе бидат пријатели прељубници, а земјите лоши во секојата смисла.

На сајтот се дава и објаснување дека се работи за Ирак по инвазијата од САД и немирите кои подота избувнуваат, како и растот на Ал Каеда и Исламската држава. Таа за главна цел ќе ја има Месопотамија(Ирак), а нејзиното знаме е црно, метод на владеење на тираните. Вторите стихови на Ностардамус тврдат дека војна ќе започне во Европа. Според претходните толкувања војната требало да започне во 1999, а да заврши до 2026.

Исламската држава наводно дошла до ураниум, а се тврди дека под своја власт сакаат да ги стават Грција, Балканот и Шпанија.

Скептиците пак велат дека 50% од неговите тврдења не се оствариле.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.