НАРОДНИ ВЕРУВАЊА: Што значи кога ве чеша дланката, лактот или прстите?

Сподели со своите пријатели

Сите веќе знаеме за значењето на верувањата –  кога не чеша десната дланка ќе дадеме пари, а кога ве чеша десната ќе земеме пари.

НАРОДНИ ВЕРУВАЊА: Ако видите змија во вашиот двор немој да ја убиете

Loading...

Меѓутоа, постојат уште верувања за слични ситуации. Кога ве чеша десната дланка, тоа може да значи и дека ве очекува ракување со позната личност.

Народни верувања поврзани со март

Ако ве чеша левото уво некој ве оговара. Ако ве зачеша десното уво, тогаш некој ве фали.

Како во куќата секогаш да имате пари според народните верувања?

Ако ве зачешаат табаните, тогаш ќе одите некаде. Ако ве чеша левиот некаде ќе патувате, а ако ве чеша десниот од патувањето нема ништо.

Зошто за некого се вели дека станал на лева нога?

Чешање во левиот лакт – ве очекуваат возбудливи вести, додека во десниот наговестува тажни вести.

Начинот на кој ги чувате парите во паричникот открива дали ќе бидете богати или сиромашни

А, ако ве чешаат прстите, тоа наговестува дека наскоро ќе се свршите или венчате.


Leave a Reply