Наполнете го вашиот мобилен телефон со помош на лимон (видео)

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш останете без струја или не бидете во близина на извор на електрична енергија, а потребно ви е да го наполните вашиот мобилен уред ова видео добро ќе ви дојде.

За да го наполните вашиот мобилен телефон доволен ви е само лимон, а доколку не верувате погледнете го видеото и нема да верувате колку всушност е лесно.

Станува збот за тоа што сокот од лимонот делува како електролит за две матални електроди кои обично се направени од никел и бакар. Доколку електродите на полначот се направени од магнезиум и бакар тогаш ќе ви треба помалку лимон затоа што ќе направите поголем напон.

На вас е дали ќе се обидете да го испробате ова, со напомена дека не одговараме за било каква штета на вашиот телефонски уред.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.