Најпознатиот порно сајт тргнува во борба против лажните филмови за возрасни

Сподели со своите пријатели

Популарниот порнографски сајт Pornhub соопшти дека ќе ги избрише сите т.н. „deepfake“ снимки, кои поради отсуство на согласност на прикажаните личности се сместени во категоријата одмаздничка порнографија.

PornHub статистика: Што најмногу гледале Македонците во 2017 година?

Loading...

„Deepfakes“ се порно филмови во кои лицата на порно актерите им се прекриени со лица на други личности, било од јавната или приватната сфера и дефинитивно се непосакувани на сајтот Pornhub, кој соопшти дека во иднина таквите содржини ќе ги отстранува.

PornHub со урнебесна божиќна реклама (видео)

– Не толерираме никаква содржина која е објавена без согласност на сите учесници и ќе ги отстраниме сите „deepfake“ снимки оној момент кога тоа ќе го забележиме. Содржината која е снимена без согласност на еден од учесниците директно ги крши нашите правила на употреба на сајтот. Од тие причини ќе ги отстрануваме сите спорни снимки кои корисниците ќе ги пријават, се наведува во соопштението.

Доколку гледате порно филмови преку интернет можеби сте во голема опасност

Сепак, покрај соопштението од компанијата, на сајтот и натмау може да се пронајдат голем број од овие снимки доколку во пребарувачот впишете „deepfakes“ во комбинација со име од некоја позната личност.

Leave a Reply