Најконтроверзните насловни страници на Playboy (фото)

Сподели со своите пријатели

Првиот број на Playboy Хју Хефнер го има објавено на 10. декември 1953 година, а три месеци подоцна ја доби првата нарачка за околу дури 50 илјади примери.

Loading...

За објавувањето на првото издание на едно од најпознатите списанија за мажи на сите времиња беа потребни 7.600 долари, а Хефнер парите ги позајмил од пријателите, семејството и инвеститорите кои верувале во него.

На првата насловна страница се има појавено Мерлин Монро, која тогаш била најпозната американска актерка.

Сепак, Playboy најчесто се наоѓал на удар од критиките, па за тоа се решивме да Ви ги представиме најконтроверзните страници од списанието Playboy.

1 ноември 1975

1989 april 2006 dekemvri 2008 juli 2010 maj 1980 mart 1994 mart 2006 noemvri 1980 septemvri 1979

Leave a Reply