Митска прашума: Неколку факти за Амазонија (видео)

Сподели со своите пријатели

Иако луѓето со сите сили се трудат да ги уништат драгоценостите на Земјата, Амазонија е предл кој не престанува да не опсипува со своите тајни.

најголемата прашувам на светот од секогаш била едно од подрачјата кои најмногу ја окупирале фантазијата на човековата цивилизација. Митовите во неа сместиле најразлични чудовишта и суштества, изгубени цивилизации, а и денес во 21от век постојат мноштво мистерии кои можеби никогаш нема да ни бидат целосно разоткриени, пренесува спрскиот „Курир“.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.