Груевски со 528 гласа повторно на тронот на ВМРО ДПМНЕ

Сподели со своите пријатели

На гласањето спроведено на 15 конгрес на ВМРО ДПМНЕ кој се одржува во Куманово, Никола Груевски доби нов четиригодишен мандат да ја предводи партијата.

Loading...

Според претседателот на Комисијата за спроведување на избор за претседател на партијата Илија Димовски, од вкупно 560 делегати, за избор на претседател гласале 529, од кои 528 за Никола Груевски, а едно ливче е неважечко.

Оваа е четврти по ред четиригодишен мандат за премиерот Груевски по добивање на првиот мандат во 2003 година на Конгресот во Охрид, кога единствен противкандидат му беше Марјан Ѓорчев.

https://www.youtube.com/watch?v=_AiyX7Oh6SE

Leave a Reply