Доверливи документи пронајдени во домот на Мајк Пенс

Сподели со своите пријатели

Доверливи документи биле откриени минатата недела во домот на поранешниот потпретседател Мајк Пенс во Индијана, изјави неговиот адвокат Грег Џејкобс.

Loading...

Тој посочи дека се работи за мал број доверливи документи кои ненамерно биле спакувани во кутија и пренесени во приватната куќа на поранешниот потпретседател на крајот од претходната администрација, пренесе АП.

Џејкоб додаде дека „Пенс не бил свесен за постоењето на чувствителни или доверливи документи во неговата лична резиденција“.

„Тој ја разбира големата важност за заштита на чувствителните и доверливи информации и е подготвен и подготвен целосно да соработува со Националниот архив и секоја соодветна истрага“, рече Џејкоб.