Дали ова е најголемата ѕвечарка во светот? (фото)

Сподели со своите пријатели

Еден човек од Арканзас пукал во џиновска ѕвечарка за која тврди дека е најголемиот примерок кој е некогаш уловен. Меѓутоа, дежурната интернет патрола не се сложила.

Loading...

Џиновската ѕвечарка страла откако изела едно од неговите кучиња. За колкава змија всушност се работи докажуваат и фотографиите поставени на социјалните мрежи.

Иако, овој човек тврди дека се работи можеби и за најголемата уловена ѕвечарка, експертите велат дека фотографиите знаат да залажат.

691750_dzinovska-zvecarka-03-foto-facebook_ff

Кога фотографиите прв пат биле псотавени, се тведело дека се работи за ѕвечарка подолга од два и пол метри. Меѓутоа, острото око на дежурните интернет инспектори забележало дека некои од фотографиите се измамувачки.

Како доказ на својата теорија ја наведуваат она на која гордиот ловец змијата ја држи исправено до себе каде јасно се види дека истата не може ад биде подолга од 180 сантиметри.

691749_dzinovska-zvecarka-02-foto-facebook_ff

Експертите објаснуваат дека и тоа е огрмона ѕвечарка, затоа што тие обично се долги од 90 до 150 сантиметри.

Loading...

Инаку најдолгата ѕвечерка официјално измерена имала 234 сантиметри.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.