Четири секс пози кои мажите ги избегнуваат

Сподели со своите пријатели

Кога се работи за секс, многу мажи се подготвени да испробаат се, затоа што уживаат во него. меѓутоа, постојат и оние пози кои поголемиот дел од мажите ги избегнуваат

Се испоставило дека околу 37% од мажите дури не ги пробале позите во сексот кои не им се допаѓаат. Спротивно на тоа оние кои ги пробале овие пози не се прославиле во тоа. Во прашање е стоечката поза или „лажица“.

 

Loading...

Што не е во ред со стоечката поза?

Можеби јас и девојка ми сме премногу блиски. Не можам да пронајдам добар агол и мојата партнерка не може да го „исфрли“ задникот доволно.

Нашата разлика во висината ја прават оваа поза невозможна.

Ми беше чудно, завршив стоејќи на прсти.

poza4spooning

Што се однесува до лажица:

Во оваа поза ми е премногу болно, затоа што пенисот ми е искривен.

Чувството е едноставно чудно, каок да не можете добро да се движите и уживате во сексот.

Јачестата причина поради кои мажите не ја сакаат оваа поза е затоа што е премногу чудно во неа.

 

Другите две пози кои не ги сакаат се 69 и свртена каубојка

На крајот во актетата која се занимавала со оваа прашањ еисто така се испоставило која им е омилена поза. Одговорот бил најчесто „доги“. Дури 38% од мажите рекле дека тоа им е омилена поза, додека мисионерската е на второ место.

Па, како да знаете дали вашиот партнер не сака одредена поза? Поголемиот дел од мажите, околу 51% отворено разговарале за тоа, а 49’ се воздржале.

За мажите не е страно да испробуваат и пози кои не ги сакаат, но сексот е дефинитивно многу поинтересен кога ги менувате позите иедноставно се забавувате.

Позборувајте со вашиот партнер која поза најмногу ја сака, а која не и обидете се да ги испробате.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.