03.10.2019 01:59

Бидете претпазливи: Кои видови секс се, а кои не се опасни за вас?


Целосно безбеден секс речиси и да нема, дури и кога сте сигурни дека сте ги презеле сите потребни мерки. Вистина е дека дури и во бакнежите се крие одредена опасност.

Затоа, сексолозите направиле поделба во која ги рангираат сексот и сексуалните активности според тоа колку се загрозувачки за здравјето.

loading...

1. Целосно безопасни – постои само мал ризик за кожна инфекција или пренесување настинка

– Секси масажа на телото

– Триење тело од тело

– „Суви“ бакнежи во образ или врат

– Бакнежи без орален контакт на гениталиите

– Самозадоволување

2. Малку опасни – ризиците се исти како и во првата точка, со малку поголема шанса да се случат

– Француски бакнежи

loading...

– Взаемна мастурбација

– Секс со кондом

3. Умерено опасни – можност за повеќе зарази и инфекции

– Орален секс без заштита

– Задоволување со триење на гениталиите

4. Многу опасни – висок ризик за зараза со полово преносливи болести, како и за несакана бременост

– Вагинален и анален секс без користење никаква заштита


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments