АВИОНОТ НА ИДНИНАТА: „Ербас“ направи револуција кај патничките авиони (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Ербас го претстави моделот Маверик, за кој смета дека може да биде иднината на дизајнот на патнички авиони.

Loading...

Моделот Маверик беше откриен на авијациското шоу во Сингапур.

Со својот нов дизајн, Ербас се обидува да се спротивстави на долгата традиција на форма на авиони како цевка.

Зошто се затемнува внатрешноста на авионот при полетувањето?

Моделот, кој е во почетните фази на развој, рефлектира како би изгледал големиот дизајн, концепт што најмногу се користи кај воени авиони.

Ербас го започна проектот во 2017 година и започна со тестирање на мал модел со далечински управувана 2019 година.

Иако изгледа дека е од филмска научна фантастика, авионите со дизајни како „Маверик“ можат да станат реалност.

Една работа екипажот на авионот никогаш не смее да ја прави за време на летот

Loading...

Бидејќи авионите ќе бидат многу пошироки, внатрешноста на авионите ќе се организира поинаку бидејќи ќе има повеќе простор.

„Најпрво многумина го отфрлија проектот Маверик и го нарекоа хоби или, со други зборови, проект од кој Ербас не би научил многу“, вели Адриен Берар, лидер на проектот.

ЛЕТ ВО ИДНИНАТА: Како ќе изгледаат наскоро патувањата со авион? (ВИДЕО)

„Затоа, моравме да им докажеме дека грешат, покажувајќи дека можеме да обезбедиме многу цврста основа за идната конфигурација на авионите“, додаде Берар.


Leave a Reply