Зошто во Мексико не треба да излегувате од дома точно во 17:45 часот? (ВИДЕО)

Том Вејнрајт, поранешен уредник на магазинот „Економист“ објаснува зошто во Сијудад Хуарез во Мексико луѓето никогаш не би требало да излегуваат надвор во 5:45 часот попладне. Во Мексико пронајдена масовна гробница со 32 тела Loading… Авторот на книгата „Narconomics“ наведува дека нарко-картелите исклучително водат сметка за својот углед, па ги … Continue reading Зошто во Мексико не треба да излегувате од дома точно во 17:45 часот? (ВИДЕО)Прочитај повеќе