Животни чија бременост трае подолго за разлика од луѓето

Секоја жена која ја минала бременоста знае дека носење на дете во период од девет месеци знае да биде навистина напорно. Меѓутоа, дали сте знаеле дека постојат животни кои своите младенчиња ги носат и по две години? Ова се некои од животните кај кои бременоста трае најдолго. Loading… Камили – 14 месеци Делфини – 12 … Continue reading Животни чија бременост трае подолго за разлика од луѓето