Зеленски: При повлекувањето Русите ги минираат и телата на загинатите

Украинскиот претседател Владимир Зеленски тврди дека при повлекувањето од освоените територии руските сили бомбардираат цели области. Loading… – Разнесуваат куќи, опрема, дури и тела на убиени луѓе. Има многу жици поврзани со експлозиви, многу опасности. Русите оставаат целосна катастрофа зад себе, особено во близина на Киев – рече Зеленски, пренесе … Continue reading Зеленски: При повлекувањето Русите ги минираат и телата на загинатитеПрочитај повеќе