Замрзната гробница пронајдена во Сибир: Во неа остатоци од кралското семејство? (фото+видео)

Археолозите кои работат во јужниот дел на Сибир пронашле недопрени замрзнати гробници во кои постои можност да се погребани припадници на кралското семејство Ситијан. Оваа гробница постои веќе 2.800 години и поголема е од фудбалски терен. Се смета дека би можела да биде најстарата и најголема во регионот. Ситијаните биле … Continue reading Замрзната гробница пронајдена во Сибир: Во неа остатоци од кралското семејство? (фото+видео)