Војната во Украина тешко ќе ја погоди глобалната трговија

Светската трговска организација (СТО) ја намали прогнозата за раст на светската трговија оваа година поради војната во Украина, изјави извршниот директор Нгози Оконџо-Ивеала. Loading… Прогнозата беше намалена од 4,7 на 2,5 отсто поради „влијанието на војната и мерките што ги поттикнуваше“, рече Нгози Оконџо-Ивеала. Глобалната трговија е попречена и од … Continue reading Војната во Украина тешко ќе ја погоди глобалната трговијаПрочитај повеќе