Во Саудиска Арабија жените ќе можат да започнат бизнис

Жените во Саудиска Арабија наскоро ќе можат да започнат сопствен бизнис без одобрение на машкиот член на семејството, што досега беше основен предуслов, пренесуваат локалните медиуми. Како што се наведува, станува збор за голем напредок, затоа што жените во таа држава отсекогаш биле условени од одлуките на мажите, татковците или … Continue reading Во Саудиска Арабија жените ќе можат да започнат бизнисПрочитај повеќе