Виделе тигар кој 80 години се води за изумрен вид, па поставиле 50 камери да докажат (видео)

Поминале нешто повеќе од осум децении откако тамснискиот тигар, најголемиот месојадец на совремното време, познат и како торбарски вук или тасманиски вук бил прогласен за изумрен вид. Последниот примерок од тој цицач угинал во зоолошка градина во 1936 година. Надеж, дека тоа можеби не е така се разбудила по информациите … Continue reading Виделе тигар кој 80 години се води за изумрен вид, па поставиле 50 камери да докажат (видео)Прочитај повеќе